Amazing Ko Tao

Intet ont om alla andra öar i Thailand men Ko Tao är oslagbart den ön som får mig att känna av paradiset. Än har inte civilisationen hunnit slå sina obarmhärtiga klor i denna sköldpaddsformade ö, utan stora delar är ännu orörda och så som man vill föreställa sig de Thailändska öarna.

Man kan nog våga påstå att 95% av turisterna som åker hit är ute efter att dyka. Övervägande delen av de resorter som finns erbjuder dykutbildningar och ofta ingår då boendet i priset. Under hög säsongen kan det därför vara lite svårt att hitta nånstans att bo så kolla gärna upp det innan ni anländer till ön. Stränderna är många och rena och sanden än just så vit och fin som man kan drömma om.

Enklaste sättet att ta sig runt på ön är med moped. De finns att hyra för en billig penning. Tänk på att ön inte har någon fast el, och därmed ingen bankomat, vilket betyder att du bör ha fixat pengar innan du kommer hit eller använda kort vid betalning. Växlingskontoren tar en avgift upp emot 10% om man tar ut via dem!!!!!!!

Ett ställe man bara måste besöka på ön är SPAT och Restaurangen Jamahkiri. Det är beläget högt upp på en bergsluttning med utsikt över Thian Og Bay. Maten som serveras är av hög klass och lite dyrare. Underbart god. SPAT erbjuder mängder av olika skönhetsbehandlingar, örtbastu och massageroch håller ett jämförbart lågt pris. Allt är otroligt fräscht, vackert och påkostat och det märks att ägare, en europe, har pengar! De hämtar en även gratis vid det hotell man bor på om man ringer dem. Vi besökte detta ställe varje dag under våra 5 dagar på ön. Oförglömmligt!

Själva bodde vi på Ban´s Diving Resort som är beläget vi Hat Sai Ri stranden. En trevlig anläggning med olika boende alternativ och bra restaurang. Bilden ovan visar lägenheten vi bodde i och som sagt så ingick den i priset av min dykutbildning.

Den oförstörda naturen inbjuder till otroliga naturupplevelser. Den som tar sig lite tid och beger sig upp bland bergen kan räkna med att träffa på ett rikt djurliv och en frodig, grönskande natur.

Kommentera