Äventyr i Chiang Mai

Många backpackers som åker till Thailand väljer att ta en avstickare upp till norra delen av landet. Framför allt då till staden Chang Mai. Platsen har blivit något av ett mekka för äventyrslystna. Här finns alla typer av trekkingturer, korta, långa, enkla, svåra, flodtur, bergsvandring, flottpaddling, you name it.
Flottfärd på floden i Chiang Mais regnskogar

Det finns hundratals trekkingtur arrangörer i Chiang Mai. Det är bara att välja ut den man tror är bäst. Ta reda på hur många som skall vara med på turen. Det är inte bra att vara för många.

By i norra thailand Ett av de mer intressanta inslagen i trekkingturerna är när man kommer upp i bergen och får se hur lokalbefolkningen lever och bor. De är fattiga och vill gärna sälja lite souvernier till dig.

Chiang Mai stad
När man anländer Chiang Mai så möts man alltid av ett koppel av människor som vill köra dig till ett hotell. Lita inte på dessa människor. De har provision på alla turister de lyckas lura till ett hotell. Bilden till vänster kanske ger ett tråkigt intryck av Chiang Mai, låt er inte luras i så fall. Staden liksom omgivningarna är mycket trevliga och människor som anländer hit tenderar att stanna längre än vad de planerat. Ett bra ställe att bo på i Chiang Mai är Lai Thai Guesthouse. Perfekt, lugnt och mysigt ställe med en liten lummig trädgård och swimmingpool. Inte så dyrt heller med tanke på det man får.

OlkaExpress fotbollsbiljetter

Här kan du köpa biljetter till Inter Milan och alla hemmamatcher i italienska ligan

Blomsterfestivalen är en trevlig händelse som äger rum varje år första veckan i februari. En annan populär festival är den veckolånga vinterfesten som går av stapeln i slutet på december.

Munkar på väg till templet Om du vill se det äkta genuina Thailand och samtidigt vara med om lite naturäventyr, då är Chiang Mai platsen för dig.

En annan trevlig kvällsutflykt i ChiangMai är ett besök på den gigantiska nattmarknaden vid Loi Khrao Road. Här säljs allt möjligt.

Kommentera