Avkopplande Ko Samui

Om du beslutat dig för att ta dig hit med flyg blir det första mötet med ön oförglömligt. Enbart öns flygplats är helt unik och klart sevärd. Alla bygnader är kontruerade i mörkt trä och det finns inga väggar. Färggranna blommor och lummiga buskar trängs med de ståtliga palmerna och man får känslan av att befinna sig i en vacker trägård istället för på en flygplats.
skriv nåt här

Vi valde att spendera vår första natt i Hat Chang Mon på P.S Villa. För 300Baht fick vi en stor bungalow med balkong, dusch/WC samt fläkt. Området är mycket lungt och fridfullt och stranden helt fantastisk.

För den som gillar full fart, shopping, partaj och massa folk kan välja Chaweng eller Lamai. Här finns allt man kan önska sig av en Thailändsk turiststad. Hotellen trängs längs stranden och det finns rum i alla prisklasser. Kläder och skor kan köpas i de många små butikerna eller de större, lite lyxigare, affärerna. Väljer man små butikerna får man dock räkna med att kvalitén är lika bra som priserna är låga. Men då kan man ju köpa fler istället.

Hyresmäklaren

Letar du efter bostad i Göteborg så hjälper vi dig fixa ett förstahandskontrakt

Det finns gott om sysselsättning på Ko Samui. Eller vad säga om att tävla mot dina vänner i GoKart? Banan, som är placerad ett par km öster om Mae Nam, är välskött och passar både nybörjare och de som har lite vana.
Djungeltreckingar av olika slag erbjuds av de många reseagenterna på ön. Vi valde en tur där vi red på elefanter, lärde oss lite om thailändsk matlagning, åkte buffelvagn, besökte vattenfall och fick en lektion i hur man dresserar apor att plocka kokosnötter från de höga palmerna. Man kan minst sagt säga att vi fick mycket för pengarna så det lönar sig att undersöka de olika alternativ som erbjuds.

Lolitas Bungalows är högt rekommenderade av Wilma Guiden så vi beslöt oss att testa. Vi ångrade oss INTE!! För 1200Baht fick vi en beachfront med AC, varmdusch och allt man kan önska sig.
Maten lagas av Lolita själv och är helt underbar. Ett måste är hennes kokossoppa och hennes grillade fisk. Alla som jobbade här var så otroligt vänliga och hjälpsamma att man med tårar lämnade stället.

Kommentera