Dykning och snorkling

Koh Samui har många dykskolor som håller hög standard. En stor majoritet av dessa har PADI-utbildade dykinstruktörer och att dyka runt Samui, Koh Tao eller Sail Rock (varav de två sistnämnda är bäst) är ofta en upplevelse för livet. Dykkurser i syfte att erhålla ett dykcertifikat är dessutom i regel lite billigare här än i exempelvis Sverige.

Vår rekommendation är att ta lite tid på sig. Att betala aningen extra för en dags extra teori och praktik kan vara väl investerade slantar om man är ute efter ett certifikat. Kontrollera gärna också att skolan erbjuder en fullgod försäkring och om kurslitteraturen ingår i priset. Oftast så börjar dykkursen med dyk i en pool.

Även snorklingturer arrangeras av flera av dykskolorna, men givetvis så kan man även köpa (eller ta med sig) ett eget cyklop (mask), snorkel och fenor och snorkla på egen hand.

Om du köper din utrustning på öarna här, så kan det löna sig rejält prisjämföra på ett par-tre ställen. Ett kvalitetscyklop med äkta silikon är visserligen dyrare än ett gjort av plast eller gummi, men håller istället oftast betydligt längre och är generellt lite säkrare för användaren.

Kommentera