Hua Hin

Hua Hin är den äldsta semesterorten i Thailand. Det har varit en semesterort långt innan turisterna från utlandet började komma. Hit har alltid kungafamiljen semestrat i alla år, generation efter generation.

Attraktioner i Hua Hin
En mycket populär sak att göra i Hua Hin är att hyra sig en ponny ett par timmar och rida längs stranden. En hästkraft räcker gott på semestern. Sen finns det också ett och annat tempel för den religonsintresserade. Bilden visar templet Wat Ko Kaew.

Wat Ko Kaew
Hyr en häst på stranden i Hua Hin

Khao Sam Roi Yot Khao Sam Roi Yot nationalpark är ett trevligt utflyktsmål ifrån Hua Hin. Lägg en heldag här!

Nationalparken är belägen ca 4-5 mil söder om Hua Hin och är en av de vackraste i Thailand. I nationalparken finns också tre stycken grottor som kan vara värda ett besök, Sai Kaeo Cave, Sai Cave och Phaya Nakhon Cave. Ta med ficklampa. Det finns ganska många nationalparker inom räckhåll från Hua Hin. Kaeng Krachan Park ligger ca 1 timmes bilväg ifrån staden och är Thailands största.

Hyresmäklaren

Hitta din bostad i Stockholm här och anmäl ditt intresse idag

Bilden till vänster är tagen i Khao Sam Roi Yot nationalpark på ett av alla de vackra vattenfall som finns där. Om du tänker besöka denna park så knallar du bara in på ett av alla de turistkontor som finns i stan och ber om material. De vill säkert sälja en guidad tur till dig men det går lika bra att hyra sig en egen bil och ta sig dit själv.

Hua Hins vita långa strand
Hua Hin har som sagt milslånga stränder av vit finkornig sand. Här hittar du alltid en plats för dig själv, om du önskar. Vid solnedgången vandrar man längs stranden och väljer ut sin kvällsresturang.

Tågstationen Hua Hin
Tågstationen i Hua Hin är något alldeles extra. Den anses vara Thailands vackraste.

Den populära kvällsmarknaden i Hua Hin
Efter man dinerat sin kvällsmåltid så är läget helt rätt att förflytta sig till Hua Hins trevliga kvällsmarknad. Här säljs det mesta, piratskivor, playstationspel, musik, kläder m.m.

Kommentera