PARADIS…

Koh Samui, som ligger utanför den östra kusten i södra Thailand är den största av en skärgård av mer än 80 öar som till större delen är obebodda, Angthong Marine National Park (The Golden Bowl).
Av en yta på cirka 250 kvadratkilometer är det den tredje största ön i kungariket efter Phuket och Koh Chang. Den närmaste kontinentala stad är Suratthani cirka 60 kilometer västerut.

Upptäcktengjordes i början av 70-talet av backpackers när det bara fanns hyddor utan el och rinnande vatten och en befolkning som levde i huvudsak på fiske och kokosplantager. För närvarande skickar Koh Samui fortfarande mer än 2 miljoner kokosnötter per månad till Bangkok.

Olka Sportresor

Boka biljetter till våra kommande fotbollsresor till Chelsea genom oss på OLKA

Koh Samui
Tropisk ö kantad med kokospalmer och med vita sandstränder. Till Samui kommer det flera gånger om dagen båtar och flygplan med turister. Det är en del av Surat Thani provinsen.
Under två decennier har Samui varit ett destinationsval i Asien. Idag med alls sina gäster har Samui byggt  upp sig en robust rykte om ett litet tropiskt paradis.

Samui och dess stränder
Boende finns för varje budget med en varierande och utsökt lokal matkultur (ibland lite för kryddig för västerlänningar…), en lummig tropisk växtlighet, vattenfall, idylliska stränder, många buddhistiska tempel, strosa runt med motorcykel eller bil, vandring inne i ön , en trevlig befolkning, en hel brokig färgstark vilket gör Koh Samui till en destination för alla de smaker.

Kommentera