Sevärdheter

Vattenfall – Na Muang Falls

10 km söder om Nathon hittar naturälskare Na Muang Falls. Detta område är tillgängligt från byn Ban Thurian via en grusväg.

Det finns faktiskt två vattenfall: Na Muang, som är 18 meter hög och nås genom motordriven transport, och Na Muang två, som är ungefär 80 meter hög och som kräver en 30-minuters promenad för att komma till toppen. Vattenfallen är de mest natursköna på ön och ett bra ställe att ha en picknick på.

Secret Buddha Garden

Den hemliga Buddha trädgården är gömd i bergen i Samui. Du kan se flera statyer, tempel och vattenfall, som alla byggdes av en man occh samma man under de senaste 20 åren.

På egen hand är det väl värt resan. Men det enda sättet att komma till templet är en militär väg,vilket innebär att det är svårt att komma dit om den är stängd.

Ett andra sätt att komma till trädgården är genom fyr-hjulsdrivna bilar, genom djungel, floder och berg. Om man börjar i Lamai, på baksidan av huvudtemplet, tar resan ca 2 timmar. Det kan vara en rolig utflykt för den äventyrslystne. Men om du har för avsikt att utforska templet på detta sätt bör du ha erfarenhet av cross-country eller off-road körning och ha en mobiltelefon om du fastnar (förhoppningsvis med en GPS-tracker!).

Ett annat och kanske mindre stressande sätt att ta sig till platsen, är genom att gå en av de många djungelturer som erbjuds av resebyråer och semesterorter. Kontakta några ställen för att jämföra priser.

Sundbyholms Slott & Herrgård

Vårt konferenscenter tar grupper från åtta upp till 250 personer

Samui Aquarium och Tiger Zoo

Beläget i Hua Thanon, så erbjuder akvariet många lokala arter av koraller, fiskar, stora kattfiskar och flera hajar som leopard- eller svartspetshaj.

När du har tittat på tankarna i ett långt och mörkt galleri, kommer du plötsligt komma ut till en ljusare plats med tigrar och leoparder i ganska små och varma burar. Lyckligtvis nämnde en skylt att kattdjuren endast bor tillfälligt i burarna och kommer att återgå till en större park på baksidan av djurparken.

Efter att ha avnjutit den imponerande storleken på de här ”katterna” kommer du att bli inbjuden till en fågelshow, där papegojor, näshornsfåglar, havshökar, örnar och även uttrar kommer att utföra några roliga trick för ditt nöje …. om de är på humöret.

Sedan är det dags för den oundvikliga bilden med tigern (Främst för att imponera på dina vänner). 100 baht per person med din egen kamera, 200 baht med djurparkens Polaroid. Pengarna går till Tiger Stiftelsen, så du kan ha gott samvete.

På vägen ut, glöm inte att säga ”hej” till de få fåglar och apor i mindre burar längs hela parkeringen, några av papegojorna är mycket vänliga och deras tungor har några roliga saker för sig.

Bästa utsiktsplatsen

En unik vy om du känner dig äventyrlig… Lite längre söder om Nathon stad på västkusten är vägen till ”Best Mountain View Point”, som ligger på 467 m. Det kan vara lite svår att hitta ingången, som är precis förbi Wat Chaeng tempel, på vänster sida av vägen (väg 4169). Leta efter skylten ”Tazan View” (detta är inte ett stavfel. Om du känner dig säker i din körförmåga, kan du prova en 6-kilometers bilfärd och äta en enkel men trevlig lunch på en trä terrass med utsikt över Maenam och Bophut Bay. Om vädret tillåter kan du få ett härligt fågelperspektiv på Phangan Island. De första fem kilometer är fint asfalterade men tänk på att den sista kilometern är ganska branta, hala och dammiga vägar (rekommenderas inte vid regn). Om du inte känner för att ta en risk, men ändå vill ha en titt, så erbjuder många arrangörer på stranden, vid vägen bredvid piren, välorganiserade turer i Land Rovers med kvalificerade förare.

Kommentera