Turistön Koh Samui

På Koh Samui hittar du det mesta. Oavsett om du reser för att koppla av eller festa och om du vill ha ett lyxigt hotellrum eller en liten bungalow så kommer du att hitta rätt här. Stränderna är långa, kritvita och välbesökta utav såväl lokalbefolkning som turister.

De mest populära stränderna på ön heter Mae Nam, Lamai och Chaweng. Om du känner för en omväxling ifrån havet så finns det flera vattenfall på ön.

Koh Samui kallas för ”kokosnötsön” på grund av dess många kokosnötsodlingar. Ingenting i fruktväg går att jämföra med att äta frukten där den kommer ifrån. Både kokosfrukten och -mjölken smakar väldigt gott och många mindre marknadsstånd säljer färsk kokosmjölk eller drinkar gjorda på den.

Är du sugen på djuphavsdykning så finns det en hel del dykskolor på ön. Dessa håller en mycket hög standard och lärarna är välutbildade. Koh Samui är ett perfekt ställe att ta dykarcertifikat på. Flera utav dykskolorna arrangerar även snorklingssturer, vilket är ett väldigt roligt sätt att upptäcka undervattenvärlden på. Ön kryllar utav små butiker där man kan köpa dykarutrustning och vattenleksaker av alla de slag.

Är du ute efter avkoppling så finns det förutom de vackra stränderna en hel del högklassiga span att besöka. Där kan du få en rad olika behandlingar som till exempel thaimassage, örtbad och kroppspeeling. Du kan även få massage, manikyr och pedikyr direkt på stranden till ett billigare pris. Koh Samui är den ultimata ön att besöka om du vill roa dig. Ön erbjuder bergsklättring, kurser i kickboxning, bungyjump, go kart, vackra minigolfbanor och mycket mer.

På kvällarna finns det mycket roligt att roa sig med. Utelivet på ön består mest utav lite livligare barer men även en och annan mindre nattklubb. Det finns en hel del restauranger att välja mellan och de flesta utav dem serverar havets råvaror, som fisk och skaldjur, tillagade i kokos. Detta är öns naturliga råvarutillgångar och det blir extra gott när du vet att det du äter är traditionell mat och inget dom har hittats på för turisternas skull.

Skulle du vara sugen på svensk mat så ska du besöka El Dorado. Restaurangen har svenska ägare och serverar både thailändska och svenska rätter. Även Erik’s är en svenskägd restaurang med både köttbullar och pizza på menyn. En annan mycket rekommenderad restaurang är Prego, som är en klassisk italiensk restaurang med allt vad det innebär inom pastarätter. Vill du äta fisk och skaldjur direkt ifrån vattnet kring ön så ska du besöka Big John Seafood som serverar utsökta havsrätter till ett mycket överkomligt pris.

 

Kommentera