Vattenfall på ön

Det finns två vattenfall värda ett besök på Samui. Förväntar ni er något av Niagarafallens storlek kommer ni nog bli besvikna. Men vi kan rekommendera ett besök ändå eftersom man kan kombinera det med ett uppfriskande bad. På samma gång som man stiftar bekantskap med Koh Samuis tropiska och unika natur.

Na Muang består egentligen av två stycken vattenfall. Du tar dig lättast hit med taxi, hyrbil, motorcykel / moped eller songthaew (pick up taxi med två bänkar på flaket som man sitter på) till fall nummer ett och därefter till fots eller på ryggen av en elefant till fall nummer två. Det senare är betydligt högre och rekommenderas om du har orken att djungel-promenera lite.

Det finns även ett litet zoo här där man kan se elefanter, krokodiler och apor uppträda. Föreställningarna börjar klockan 11.30 på förmiddagen, samt klockan 14.00 på eftermiddagen.

Hin Lad är också ett vattenfall som är sevärt. Detta vackra men inte så branta fall återfinns ett par kilometer om Nathon. Det krävs lite ork att ta sig hit och oöm klädsel och bra skor rekommenderas absolut. En naturskön och stärkande djungelpromenad väntar dig nämligen innan du kommer fram till själva fallet. Lite norr om detta vattenfall hittar du templet Hin Lad som också är öppet för allmänheten. Tänk på att visa hänsyn inom tempelområdet och inför de munkar som bor och verkar där.

Kommentera